Forum Republiki Bialeńskiej

Pełna wersja: Sprawy forum - zbiorczo
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
U mnie już w porządku.
Zrobiłem mały myk. Może pojawiać się informacja, że napisano X wiadomości podczas wysyłania posta.

Tym proszę się nie przejmować.
Co konkretnie dzieje się po kliknięciu w opcję "przywróć wiadomości" w koszu?
(23.07.2016, 14:45:24)Maciej Kamiński link napisał(a):Co konkretnie dzieje się po kliknięciu w opcję "przywróć wiadomości" w koszu?

Wracają na swoje miejscu w wątku, jeśli jest to post.

A tak poza tym:

Primo: Nie można ŻĄDAĆ od administracji działań, można jedynie POPROSIĆ o coś. W ogóle to szanujcie administratorów swoich, od ich humoru wiele zależy.
Secundo: Usunąłem Sisyphusa, gdyż coś się w nim mieszało. Zamiast nowych wypowiedzi wysyłał stare, także jeśli tworzycie coś ważnego na forum, to róbcie kopie zapasowe, albo wykorzystajcie jakiś dobry edytor tekstu. Czyli w sumie po staremu.

Czy komuś jeszcze nie działa funkcja cytowania selektywnego?
Tzn. jak Ci nie działa?
(21.08.2016, 22:17:09)Hewret Faradobus link napisał(a):Tzn. jak Ci nie działa?
Zwyczajnie. Po zaznaczeniu fragmentu tak czy siak cytuje się cały post.
(21.08.2016, 22:27:41)Maciej Kamiński link napisał(a):cytuje się cały post.

U mnie normalnie działa.

Jaka przeglądarka?
Tak Chroma, jak i Lisek.
Przez IE jeszcze nie próbowałem.
U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało.
(23.08.2016, 18:19:51)Frederick Hufflepuff link napisał(a):U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało.
Same here.
(23.08.2016, 18:19:51)Frederick Hufflepuff link napisał(a):U mnie forum czasami tak się zatnie, że muszę odświeżyć kilkadziesiąt razy, żeby zadziałało.

Biały ekran czy brak odpowiedzi?
Brak wysłanych danych.
(23.08.2016, 18:22:20)Hewret Faradobus link napisał(a):Biały ekran czy brak odpowiedzi?
Brak odpowiedzi... raczyło mi rozwalić ponad godzinę roboty (dobrze część miałem w Wordzie) nas stoiskiem dla KH. Komputer pod Win10 (ale na lapku z Win8 mam tak samo) i Firefox w obu przypadkach.
Brak odpowiedzi to wina (nowego) hostingu.
Co chwilę wyskakuje mi taki komunikat:

Wystąpił błąd!
Weryfikacja Sesji nie powiodła się.
Przelogowanie się / oczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki nie pomaga?
To czego ostatnio dokonałem:
- przeniesienie całego serwisu na nowy hosting,
- aktywacja Alternative PHP Cache,
- optymalizacja kodu forum do obsługi MySQLi,
- optymalizacja kodu forum do obsługi PHP 7 - kilka poprawek trzeba wprowadzić bo wciąż pluje błędami,
- dodano języki rosyjski i niemiecki,
- dodano możliwość wyboru języka podczas rejestracji,
- umożliwiono zmianę języka forum na angielski, niemiecki, rosyjski,
- zmieniono pytania weryfikująca umożliwiające rejestrację osobom nieznającym języka polskiego,
- wyłączono zliczanie postów z poddziałów do liczników działów głównych,
- wyłączono liczników działów w ogóle (znacznie odciążyło forum i ilość zapytań do bazy danych),
- oczyszczono bazę danych ze starych modyfikacji,
- odinstalowałem modyfikację integrującą Wordpress z forum,
- zmieniłem tło na forum.

Do zrobienia:
- pełne wsparcie PHP 7,
- poprawienie plików językowych.
Ja mam taką sprawę. Wchodzę z tableta na forum i jestem zalogowany, a np. wchodząc z telefonu, pokazuje mi, że nie jestem zalogowany.
A korzystasz w przeglądarce z integracji kont i urządzeń?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35