Forum Republiki Bialeńskiej

Pełna wersja: Sprawy forum - zbiorczo
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Nie miałem okazji wczoraj zajrzeć. Może zamiast [ hide ][ /hide ] powinno wstawiać [ hide title="" cost="" ][ /hide ]?
To ustaw wyrażenie w MyCode. Tongue
Zwolniono Ambasadorów zagranicznych (grupa o id 39) z płacenia usług pocztowych, oraz ustawiono by gdy koszt za wysłanie wiadomości będzie dodatki, to skarb państwa nie będzie go wypłacał.
Zauważyłem, że nowy edytor dodaje dodatkowe menu w panelu użytkownika z zapisanymi szkicami.
A więc odnośnik do szkiców w panelu z "Profilu" jak i również w samym panelu użytkownika zamieniłem z domyślnego na ten z edytora.

Troszkę się pobawiłem i osiągnąłem zamierzony efekt...
W nawiasie pokazuje liczbę zapisanym szkiców (które oczywiście tworzą się automatycznie w trakcie pisania wiadomości).

Skrypt (itenum1 w header_welcomeblock_member, itenum2 w usercp_nav_ye):

Kod PHP:
<script type="text/javascript">
$(
document).ready(function() {
    
sc_asd JSON.parse(localStorage.getItem('sc_as'));
    if (!
sc_asd) {
        
sc_asd = {};
    }
    var 
titlangas "Szkice <i class='fa fa-paperclip menuadj'></i></a>";
    if(
Object.keys(sc_asd).length) {
        var 
titlangas "<strong>" titlangas " (" Object.keys(sc_asd).length ")" "</strong>";
    }
    $(
'#itenum1').html(titlangas);
});
</
script>

<
script type="text/javascript">
$(
document).ready(function() {
    
sc_asd JSON.parse(localStorage.getItem('sc_as'));
    if (!
sc_asd) {
        
sc_asd = {};
    }
    var 
titlangas "<i class='fa fa-file-code-o fa_xtra white'></i> Szkice";
    if(
Object.keys(sc_asd).length) {
        var 
titlangas "<strong>" titlangas " (" Object.keys(sc_asd).length ")" "</strong>";
    }
    $(
'#itenum2').html(titlangas);
});
</
script

W menu "Profilu"

Kod PHP:
                        <div class="popup_item_container">
                            <
a href="usercp.php?action=ye_autosave" class="popup_item clr_gry" id="itenum1"></a>
                        </
div

W panelu użytkownika "Szkice"

Kod PHP:
    <tr><td class="trow1 smalltext bdbottom"><a href="usercp.php?action=ye_autosave" class="usercp_nav_item usercp_nav_drafts" id="itenum2"></a></td></tr
(13.03.2018, 20:48:00)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): [ -> ]ustawiono by gdy koszt za wysłanie wiadomości będzie dodatki, to skarb państwa nie będzie go wypłacał.

Dodatni koszt za wysłanie wiadomości?
No w sensie jak ktoś w panelu ustawi, zamiast -1 BLN jak wstawi 1 BLN to by to było wypłacane że Skarbu państwa, lecz już tak nie jest.
Naprawdę było tak? Przecież każdy mógłby nas okradać. :o
Przecież to dotyczy podatku za pm, a dostęp do tego ma tylko KRI i Ty bodajże.
Dobra, nie zauważyłem, że mówisz o panelu. Big Grin
@"Sheldon Anszlus Lovelace" chciałoby Ci się zrobić wykres przedstawiający ilość środków na koncie Skarbu Państwa? Łatwiej mielibyśmy obserwować zmiany zachodzące na koncie.
Wiesz dobrze że kwoty jakie były w danym dniu na koncie nie są nigdzie zapisywane. Ale dla Skarbu Państwa jakiś to postaram się wykombinować. :p
Ależ mi się niewygodnie pisze, kiedy nie widzę jak wygląda post.
(14.03.2018, 21:48:10)Ametyst Faradobus napisał(a): [ -> ]Ależ mi się niewygodnie pisze, kiedy nie widzę jak wygląda post.

Trochę prawdy w tym jest.
Dobrze, że podgląd jest. Tongue
E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeforma
Poprawiono Turnieje, już powinno prawidłowo przenosić graczy do następnej rundy.
Problem sprawiał kod od powiadomień, więc go usunąłem.
(14.03.2018, 23:33:46)Karol Medycejski napisał(a): [ -> ]E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeforma
Wcale, że nie. Jeżeli komuś to przez większość czasu przeszkadzało, jak mnie na przykład, mógł sobie ustawić opcję wyświetlania wersji z kodami jako domyślną. Wersja z automatycznym podglądem była za to bardzo użyteczna, kiedy tworzyło się listy - zamiast dopisywać kolejne gwiazdki, wystarczyło wciskać enter.
Brzydki ten biały teraz :/

@"Hewret von Thorn" po zmianie layoutu musisz w general.css dodać styl, żeby data w cytowanym poście była poprawnie wyświetlana, a nie poza nawiasami.
Kod:
blockquote cite span span {
    float: unset;
}
(15.03.2018, 12:23:24)Maciej Kamiński napisał(a): [ -> ]
(14.03.2018, 23:33:46)Karol Medycejski napisał(a): [ -> ]E tam marudzicie. Stara dobra szkoła kodowania. Mnie to te obrazki i formatowanie w oknie pisania posta właśnie przeszkadzały. #DobraZmiana #DobraDeforma
Wcale, że nie. Jeżeli komuś to przez większość czasu przeszkadzało, jak mnie na przykład, mógł sobie ustawić opcję wyświetlania wersji z kodami jako domyślną. Wersja z automatycznym podglądem była za to bardzo użyteczna, kiedy tworzyło się listy - zamiast dopisywać kolejne gwiazdki, wystarczyło wciskać enter.

Ja za to zwrócę uwagę, że dla osób, które nie znają się na kodowaniu łatwiejszy i bardziej przypominający worda był poprzedni edytor.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35