RozLEWnia alkoholi "Lions" [WYDZIELONO ZE STAROBIALENII]
#1
Przedsiębiorstwo "Lions" działa na rynku od marca 2014r. Zakład produkcyjny mieści się na terenie bialeńskiego browaru przy ul. Zamkowej w Wolnogradzie. Rozlewnia ma kontrolę nad całym łańcuchem produkcyjnym, ponieważ cały proces wytwarzania alkoholu etylowego odbywa się w jednym zakładzie. Posiadamy gorzelnię, instalacje rektyfikacji oraz instalacje odwadniania. Surowcem naszych produktów jest zboże, pochodzące tylko od sprawdzonych dostawców, każdorazowo badane pod kątem jego jakości.Instalacja wyposażona jest w jedną automatyczną linię, dwie półautomatyczne oraz dwie ręczne linie do napełniania butelek. Instalacja pozwala na konfekcję produktów lokalnych, okazjonalnych oraz produkcję wielkoseryjną. Linia wyposażona jest również w etykieciarkę do oklejania butelek etykietami samoprzylepnymi, pozwalając na aplikację szaty graficznej zgodnej z oczekiwaniami rynku i klienta.

[Obrazek: z12371877Q,Rozlewnia-wodek-w-Akwawit-Polmos.jpg]

[Obrazek: 4bef496c416d77790a9692229180dc7b_720x600.jpg]

Kilka wybranych regionalnych przepisów z zakładu produkcyjnego:

Nalewka z melona:
Składniki:

2,5 kg melona Galia
100 gr. cukru brązowego
1 cytryna
laska cynamonu
0,5 l. wody
0,1 l. rumu złotego
0,4 l. spirytusu

Wykonanie:

Obieramy i drylujemy melona, a następnie kroimy go na kawałki (tak aby zmieściły nam się w słoiku, a jednocześnie aby były jak największe - super wtedy wygląda) i wkładamy do słoika,
Wyciskamy sok z cytryny i wsypujemy do niego cukier,
Wlewamy go do słoika, a następnie uzupełniamy rumem złotym i spirytusem,
Odstawiamy na tydzień, a następnie wkładamy do niego laskę cynamonu,
Odstawiamy na min. 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsnąć słoikiem Smile SmileSmile
Przed podaniem uzupełniamy wodą i schłodzić.

Icówka:
Składniki:

2 opakowania cukierków Ice (ok. 250 gr.)
0,5 l spirytusu
0,5 l wody mineralnej niegazowanej

Wykonanie:

Wodę wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. W trakcie gotowanie wrzucamy cukierki i mieszamy. Ważne jest aby cukierki nie przylepiły przywarły do dna garnka, bo mogą się przypalić. Proces mieszania kontynuujemy do momentu rozpuszczenia się cukierków, czyli powstania syropu.
Powstały syrop studzimy
Do chłodnego syropu wlewamy spirytus
Przelewamy do butelek i cieszymy się smakiem wspaniałej smerfetkowej wódki Smile SmileSmile

Cytrynówka z imbirem:
Składniki:

9 cytryn
4-5 cm żywego imbiru
120 gr. cukru
0,5 l spirytusu
0,5 l wody
Wykonanie:

Wyciskamy sok z cytryn,
Na tarce ścieramy skórkę z 4 cytryn, tak by nie zetrzeć białej części (aby nie było gorzkiego posmaku),
Obieramy imbir, a następnie kroimy go w cienkie plastry,
Wrzucamy wszystkie składniki do słoika, a następnie dodajemy cukru i zalewamy spirytusem,
Odstawiamy na minimum 2 tygodnie (tym dłużej, tym lepiej smakuje). Dobrze jest co jakiś czas wstrząsnąć butelką,
Przed podaniem przelewamy przez sitko i dolewamy wody niegazowanej (smakuje również bardzo dobrze z wodą gazowaną) regulując jej moc Smile SmileSmile

Bananówka:
Składniki:

8 bananów
100 gr. cukru (jeżeli ktoś lubi bardzo słodką to 200-300 gr.)
laska wanilii
0,5 l. wody
0,5 l. spirytusu
Wykonanie:

Obieramy banany i kroimy w plastry,
Wrzucamy do słoika, posypujemy cukrem, a następnie uzupełniamy spirytusem,
Odstawiamy na tydzień, a następnie dodajemy laskę wanilii,
Odstawiamy na minimum 2 tygodnie. Dobrze jest co jakiś czas wstrząsnąć słoikiem Smile SmileSmile
Przed podaniem uzupełniamy wodą.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
#2
Super, jak to dobrze, że mamy stolicę w Wolnogradzie. Big Grin Big GrinBig Grin Blisko będzie z Pałacu. ^^
N.N
#3
No buźka się już uśmiecha Big Grin Big GrinBig Grin
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
#4
Idąc z duchem czasu wprowadzamy nowoczesne, stylowe logo dla naszego przedsiębiorstwa.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości